Farvel mitt vakre land

"Det er bedre å være sannferdig og utskjelt enn løgnaktig og elsket" Berit Ås

MENTALT UTSLITT FOLK?

Kategori: Lærdom og virkelighet, Ukategorisert | 0 kommentarer » - mandag 14. februar , 2011

Danskene er verdens mest mentalt utslitte folk sies det i dagens Aftensposten. (Artikkel)

Det finnes kanskje ikke en tilsvarende statistikk her i landet, men spør du meg ligger vi nok ikke langt unna. Selv har jeg fått diagnosen PTSD etter og ha vært arbeidsgiver i 30 år.

Ikke på grunn av plagsomme kunder, lite og gjøre eller bortskjemte ansatte. Tvert i mot. Det er staten som med sin evige krig mot arbeidsgivere og sin holdning til oss «kriminelle inntil det motsatte er bevist» holdning som har tatt knekken på meg.

I tillegg til at kommunalt ansatte har kostet meg to firmaer og millioner av tapte kroner uten at Deres arbeidsgiver tar noe ansvar.

Som selvstendig næringsdrivende i Norge har man et stort ansvvar for ansatte og det offentlige i tillegg til tusenvis av lover, regler, forordninger og krav. Ikke minst har kunden et rettsvern og er beskyttet av garantiordninger og reklamasjonsrettigheter.

Jeg hadde aldri tapt en krone, hatt noen reklamasjoner eller brutt noen regler før jeg kom i kontakt med «kommunen». Som relativt nyetablert Entreprenør fikk jeg den «ære» og bli tilbudt en stor jobb på Ullevål Sykehus i 1987. For meg var dette et stort skritt fremover, men skulle raskt vise seg og være det stikk motsatte.
Den jobben kostet meg fem års beinhardt opparbeidet egenkapital, alt jeg hadde investert i overmenneskelig arbeid og ti år av min fremtid som kredittverdig menneske. Huset mitt holdt på å forsvinne i samme dragsuget, men ble reddet i siste sekund. Hvorfor?
Jo fordi før kemneren kom så lang til at han ville selge huset mitt sankt boligprisene så mye at banken førsteprioritet så vidt ble dekket av husets verdi. Derfor ville ikke kemneren tjene noe på det. Huset var reddet, men min kredittverdighet p.g.a. dette gjorde at banken satte opp renten på boliglånet mitt til 17,5%. Det ble mye havregrøt på den tiden

Bildet er fra venterommet på Oslo Fylkesskattekontor

Femten nye harde år senere hadde jeg opparbeidet et nytt firma, med tolv ansatte, god økonomi og lysende fremtid. Vi var et vel ansett prosjekt og byggelederfirma med spisskompetanse på prosjektering, budsjettering, avtalekunnskap og effektiv bruk av EDB.
Smøring og korrupsjon var det «dødsstraff for» i mitt firma.

Nei, det er ikke Mulla Krekars storebror. Det er den største drittsekken på Romerike.

Så slo skjebnen til igjen da vi fikk en henvendelse fra Romerike Vannverk.

Selv veide jeg både frem og tilbake om jeg for andre gang i mitt liv ville ha noe med en kommunal virksomhet å gjøre etter min forrige erfaring med Oslo Kommune, ved Ullevål Sykehus, men tok sjansen.
Dette var jo en mann som Militærtjeneste egnethet ideologi motstandbevegelsear høyt respektert og hadde Kongens fortjenestemedalje i Gull. Kan man ikke ha tillit til en slik mann, kan man ikke ha det til noen.
Og alle som har lest aviser de siste fem årene vet hva slags mann jeg kom ut for.
På nytt tapte jeg alt jeg hadde arbeidet for, all kredabilitet og alle mine eksisterende kunder. Hvorfor?

Jo fordi, som min største kunde sa, vi kan ikke ta sjansen på at du ikke har noe med dette og gjøre. Borte var igjen femten års hardt arbeide, alt jeg hadde bygget opp, sten for sten.
Knust til pulver av en korrupt kommunal «konge». Og staten eller kommunen tok ikke noe ansvar nå heller. Hvor naiv går det an å bli, sa noen til meg.
Tja, hvilken tillit skal man vise en mann som hadde fått Kongens fortjenestemedalje i gull og var en legende i Kommunen tenkte jeg?

Så sitter jeg her da med en diagnose som er vanligst for de som har opplevd sterke traumatiske opplevelser i krig eller vært mishandlet som barn. Uten evne til igjen å ta opp kampen mot staten eller kommunen.

I mitt tilfelle har min krig vært mot det offentlige. En forsvarskrig, etter at de to ganger nesten har tatt livet av meg p.g.a. korrupte ansatte uten moral og mer kriminelle enn både Bandidos og Hells Angeles til sammen.
Det er mer enn en gang i det siste jeg har hatt lyst til og bli medlem i denne, etter min mening, forholdsvis lovlydige forening av sinte menn. De har i alle fall et sett med uskrevne lover de aldri bryter.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Farvel mitt vakre land" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.
Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.