Farvel mitt vakre land

"Det er bedre å være sannferdig og utskjelt enn løgnaktig og elsket" Berit Ås

MED LOV SKAL LANDET BYGGES – Up My Ass

Kategori: Lærdom og virkelighet, Ukategorisert | 2 kommentarer » - onsdag 16. mars , 2011

Jada, Jeg har masse temperament fortsatt, men har først og fremst tatt det ut i verbale overhalinger, når noe eller noen har gått meg i mot.
Jeg har aldri hatt troen på fysiske grep med unntak når jeg selv ha blitt angrepet.

Jeg har brukt langt mere tid i Speidern enn i bokseringen, men skal kjapt innrømme at år med Tae Kwondo og Kickboksing  har gjort meg i stand til også å svare på tiltale, de få gangene i livet jeg har vært nødt til det.

En av disse gangene skal jeg fortelle om nå.
Det var en tidlig sommermorgen. Klokken var 0430 og det dundret på ytterdøren.
Min kone, som alltid sov lett, vekket meg og jeg åpnet døren.

Der stod naboen, lettere opphisset å fortalte meg at naboskapet akkurat var herjet av to unge menn på raid. Søppelkasser var tømt utover, biler stod igjen med knekte radioantenner og avrevne vinduspussere og min bil hadde fått en 30 kilos murkloss hevet inn i panseret, med en diger bulk som resultat.

Han viste hvor de var sa han og ønsket at vi sammen stoppet guttene slik at politiet kunne følge opp hærverket. Lettere forvirret, morgentrøtt og usikker på om jeg fortsatt var i drømmeland eller i virkeligheten, kledde jeg på meg. Kona mi stakk et souvenirballtre på ca. 30 cm i baklomma min og jeg tok mobiltelefonen og gikk.

Det hadde gått ca. 15 minutter før vi kom oss i bilen og var på vei etter vandalene.
Vår eneste hensikt med dette var å få stoppet guttene, overlevert de til politiet og få erstatning for skadeverkene de hadde begått. Da vi oppdaget guttene tok vi umiddelbart kontakt med politiet, fortalte vår hensikt, hvor vi var og at vi trengte assistanse.

Vi gikk ut av bilen og stoppet guttene. Konfronterte de med min nabo’s observasjoner og forlangte at de ble stående der til Politiet kom.
Ingen av oss, hverken min nabo og jeg, hadde noen hevntanker eller ønske om og gjøre opp på stedet. Vi hadde selv vært unggutter og for min egen del hadde jeg mer enn en postkasse på samvittigheten, som lå forvridd igjen, etter å ha eksperimentert med Kinaputter.

Den ene av guttene var normalt stor og holdt seg i ro. Den andre var en diger kar på ca. 2 meters høyde og over gjennomsnittlig sterk. Han gjorde det klart, om enn snøvlete, at han hadde hastverk og ikke aktet og stå der på vår kommando. Jeg dro frem mitt lille souvernir-balltre og ba de stå i ro til politiet kom.
Han slo etter meg, men kanskje takket være min tidligere kamptrening og gode reflekser, var det ikke vanskelig å unngå utfallet. Han fikk en advarsel og ny beskjed om og stå i ro, politiet var tilkalt.
Et nytt forsøk på å slå seg løs lykkes heller ikke og jeg gav han en siste advarsel om ikke å finne på noe som kunne skade oss. For sikkerhets skyld ba jeg han sette seg ned og vente.
For tredje gang slo han etter meg og traff med et streife-slag over panne og neserot.
Jeg skal innrømme at jeg var redd, mannen var stor og, skulle det vise seg, godt trent militær.

Jeg vet en del om anatomi og fysikk og vet at et balltreslag i hodet kan være dødelig.
Jeg var derfor veldig klar over at det jeg gjorde måtte gjøres å rette måten.
Et lite, kjapt og avveiet slag mot hodet satte han ut av spill og han gikk rett ned som en sekk.

Minutter etterpå kom politiet og og tok seg av mennene.
Med uttak av en kul i hodet, var den store mannen uskadd og langt fredeligere enn han hadde vært kort tid i forveien. Politiet fikk en rask forklaring av oss, tok personalia og dro avgårde med de to vandalene.

Vi, min nabo og jeg, anmeldte mennene for skadeverk og forlangte erstatning.

Konklusjon:
De ble frikjent fordi min nabo med 100% sikkerhet,ikke kunne si hvem av de to guttene som hadde kastet hva eller ødelagt hva. De var helt likt kledd og derfor var det vanskelig for naboen min og konkret si akkurat hvem av guttene som hadde gjort de forskjellige tingene. Det var ingen tvil om at det var de rette gutta og de var like gode om alt de hadde ødelagt på sin vei. De benektet ikke de faktiske forhold og innrømmet at de hadde herjet nedover gata vår.
Men de ble frikjent.

Jeg ble anmeldt av gutta for «overfall»
og ble dømt til 75 dagers betinget fengsel med to års prøvetid.

Jeg har i ettertid spurt meg selv om det var noe jeg ville gjort annerledes.
Var det noe jeg ikke burde gjort?
Dette var to gutter i sin beste ungdom, på perm fra Garden og som hadde gått over streken. Vi hadde ingen tanker om hevn eller straff ovenfor disse gutta. Vi ville rett og slett ha erstatning for skadeverket deres, Intet annet. På min bil alene kom skadene på over ti tusen kroner. For nytt panser + oppretting og lakkering av to forskjermer. Til informasjon var bilen 14 dager gammel og intet vrak fra før av.

Vi foretok en såkalt Borgerarrest, hjemlet i straffelovens § 176 Forøvrig må man opplyse ved arrestasjon om at vedkommende er under «sivil arrest», noe vi også gjorde.

Men hva hjalp det?

Annonser

2 Comments »

  1. SUPERJANNE Said,

    mai 9, 2011 @ 15:20

    helt utrolig! Norde.Dust , igjen…

  2. SUPERJANNE Said,

    mai 9, 2011 @ 15:20

    fikset link.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Farvel mitt vakre land" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.
Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.