Farvel mitt vakre land

"Det er bedre å være sannferdig og utskjelt enn løgnaktig og elsket" Berit Ås

Kjærlighet og sånn

Kategori: Lærdom og virkelighet, Tro og tvil | 0 kommentarer » - onsdag 30. mai , 2012
Kjærlighetens frukter

Skolen gir deg mange lærdommer og mye kunnskaper, men selve livet byr på erfaringer som ofte langt overgår ethvert pensum. Kjærlighetens mysterier kan ingen forberede deg på og bare skjebnen bestemmer utfallet. Alle vil gjerne ha det, de fleste oppnår det, en eller annen gang i livet, men altfor mange mister det underveis. Oppvokst i en familie hvor skilsmisser bare var noe som skjedde andre familier, er man født med et verdigrunnlag og en innstilling som skulle gi de beste forutsetninger for selv og lykkes. Lite aner man at den andre parten kanskje har helt andre forutsetninger, planer og fremtidsutsikter. For noen, i alle fall for meg, er kirkebryllup en åndelig sak, en ekstra dimensjon til selve ekteskapet, et hellig løfte avgitt foran mange mennesker, prest og gud. Noe som er forplikter og krever noe ekstra av deg. Så treffer du den som får alt til å gå rundt for deg og samtidig får verden til å stå stille, som får alt til å dreie seg om din kjære og alt annet blir uvesentlig. Årene går, barna kommer, problemer oppstår, men ikke mer enn man regner med og som en tar som en selvfølge.

For de av oss som ble født i brytningstiden mellom konservative familieverdier og kvinnefrigjøringens tidsalder var overgangen kanskje ikke tilpasset årtusener med kultur og instinkter nedlagt i våre gener. Det er faktisk bevist at menns og kvinners hjerner er formet

gjennom tusener av års evolusjon, erfaring og virke. Det har faktisk vært en stor utfordring for menn og tilpasse seg nye krav i løpet av en generasjon. Min far hadde aldri skiftet en bleie, jeg var med fra fødestua til stellebord og har forsøkt og tilpasse meg den nye tiden.
Samtidig med kvinnefrigjøringen har vi menn også måttet ta vare på våre nedarvede forpliktelser med husvære, inntekt, mat på bordet, beskyttelse av barn og kone m.m.

 

 

 

 

Nå sitter vi her vi middelaldrende menn som ble fanget midt mellom den gamle og den nye tiden. Fraskilte, de fleste av oss, ikke på grunn av kvinnefrigjøring kanskje, men mer på grunn av at noen kvinner mener at å oppføre seg som «menn» (De verste av oss) var et fremskritt i likestillingskampen. Omtrent som det som skjedde i gamle Sovjetunionen når kommunismen falt. Det var ikke frihet og kapitalisme de fikk, men en form for vulgærkapitalisme og bort med alt som het solidaritet, humanisme og samarbeid.

Jeg tror mange med meg nå føler at vi har blitt mer som et redskap noen kvinner bruker for å oppnå mål, være supportere og støtte i deler av en kvinnes liv. Og når jobben er gjort, ting er i havn og de verste stormene er ridd av er det på tide og ta frigjøringen helt ut, innkassere gevinsten, finne seg en yngre mann og leve det livet vi slitne menn en gang drømte om å leve sammen med våre koner når barna var flyttet ut av rede og gjelden nedbetalt. Nå skulle livet nytes, fruktene høstes og ting man utsatte og drømte om realiseres.
I stedet sitter vi der med skjegget i postkassa, med mer gjeld enn noensinne og et liv som for mange ligger i ruiner.
Noen ganger forstår jeg menn som henter seg en ung, slank taidame og begynner på nytt, men for meg blir det helt feil. Takk og lov at det finnes alternativer, som f.eks. en snill hund.

Alltid blid, aldri sur, fornøyd med ett måltid om dagen, trofast, lojal, ingen nykker eller sutring, masse kos, god lytter, aldri innvendinger eller kritikk, alltid blid for å se deg og fornøyd med den skinnkåpa hun ble født med og en kontaktskaper av rang på våre daglige turer. Du verden så mange jenter som også har hund. Kanskje de har samme erfaring som meg?

Annonser

Legg igjen en kommentar

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Farvel mitt vakre land" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.
Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.