Farvel mitt vakre land

"Det er bedre å være sannferdig og utskjelt enn løgnaktig og elsket" Berit Ås

Plan og Bygg – En varslet katastrofe

Nå begynner helvete, som forventet.

I et tidligere innlegg har jeg fortalt om min erfaring med Plan & Bygningsetaten i Oslo.
http://rizlabaronen.bloggnorge.com/2011/02/11/plan-bygg-stor-og-stygg/

Der fortalte jeg hvordan jeg, etter beste evne har forsøkt å byggemelde en mindre forandring av husets fasade og bygging av et nytt bad.
Til nye lesere kan jeg opplyse om at jeg har arbeidet i byggebransjen i 40 år bl.a. som beskrivende ledd, kontrollerende og utførende for tildels store og kompliserte arbeider. Langt større enn mitt lille hus. Jeg har også godkjennelse som prosjekterende, kontrollerende og utførende for våtrom.

Etter 5 forsøk, (Komplette byggemeldinger med ca. 50 sider) som alle ble avvist,  gav jeg opp byggemeldingen, av grunner jeg tidligere har fortalt om. Nå, fire år etter kommer konsekvensen.
22 500,- i bot og krav om å tilbakesette huset til opprinnelig utseende innen 1.6.2012.

Alle mine forsøk på å nå frem til etaten har mislykkes. Jeg møter ingen velvilje eller evne til å lytte, hjelpe eller løse dette problemet som er skapt av surpompa byråkrater som ikke engang vet hvor jeg bor eller hva som er gjort. De har sittet med lupe for å finne formalfeil, kommafeil og lage som mange problemer som mulig.

Jeg vet de vil forsvare seg med å si at de gjør en viktig jobb og at om det ikke hadde vært for Plan & Bygg, ville antagelig ikke verden bestått.

Ingen av mine naboer hadde det minste i mot min ombygging, ingen utnyttelses-grenser er brutt og alt er gjort etter de høyeste krav til håndverksmessig godt arbeide.

Men her sitter det altså en liten byråkrat, eller fler, og ser på seg selv som over vår herre, og med større makt og evne til og knuse deg hvis han vil.
Hvilken de også gjør hvis du ikke er ydmyk nok, kryper nok og våger å sette spørsmålstegn ved deres avgjørelser.

Jeg har forsøkt å være ydmyk, jeg har forsøkt å krype og be om tilgivelse, jeg har etter beste evne forøkt å forholde meg til gjeldende lover og regler og jeg har utført alle arbeider i h.h.t. alle krav.
Det hjelper bare ikke.

Nå skal jeg altså først betale en bot på 22 500,- og deretter rive alt og bygge opp igjen huset til det det en gang var. Et arbeid som har kostet meg 1 million i utgangspunktet og antagelig vil koste meg hundretusener og tilbakesette.

Noen ganger tenker jeg at det er rart det ikke finnes flere typer som Anders Behring Breivik, uten sammenligning forøvrig, men man kan føle seg så presset, så liten og så umyndiggjort at tanken på å sette fra seg en bil med sprengstoff utenfor Plan & Bygg kommer helt ufrivillig.
For normale folk er avstanden mellom tanke og handling et lysår unna, men allikevel.
Bare at man får sånne tanker bekrefter hvor langt man føler seg trengt opp i et hjørne.

Det verste er at man har en motstander som sitter på uendelige ressurser til og knuse deg, og jeg møter sikkert ingen godvilje ved å skrive det jeg gjør her. Allikevel føler jeg at jeg ikke har noen annen mulighet. Alle andre er forsøkt.

Bildet, Skrik av Munch, får plutselig en betydning. Jeg føler meg slik, at jeg vil skrike ut.
Hold opp, la meg være, slipp meg.

For en som allerede er skadd av tidligere erfaringer med stat/kommune, er ikke dette noe helsebot akkurat. Og jeg kan ikke tro det er det for helt friske mennesker heller.
Men hva er det som gjør at noen ansatte i en etat kan være så firkantet, så lite imøtekommende, så lite servicemindede?

Hvor denne saken ender vet jeg ikke i dag, men en ting er sikkert.
Her skal jeg skrive hver eneste ting som skjer fremover i håp om at noen kan hjelpe meg igjennom dette. Når noen truer med å ta fra deg det eneste du har igjen, kommer «krigeren frem» og på tross av overmakt og overgrep, jeg har slyngen og Goliat vil ikke vinne dette uten kamp.
 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Farvel mitt vakre land" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.
Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.